Van plan een kruis te kopen? Lees dit dan eerst even, dit moet je namelijk weten voordat je een keuze gaat maken. Het is ten slotte geen speelgoed waar we het over hebben, maar een krachtig wapen met een interessante en rijke geschiedenis. De kracht van iedere kruisboog wordt meestal weergeven in ponden (lbs). Hoe hoger dit getal, des te meer kracht er benodigd is om de kruisboog in zijn geheel te spannen. Voor beginners is het aan te raden eerst laag te beginnen (afhankelijk van ervaring en fysieke kracht) zodat de benodigde spiergroepen kunnen wennen aan de inspanningen. Bij zwaardere kruisbogen wordt meestal een beugel meegeleverd om het spannen gemakkelijker te maken.

Om zo lang mogelijk van je nieuwe kruisboog te genieten is het belangrijk dat je jouw boog goed onderhoudt en natuurlijk juist gebruikt. Met name de kruisboog pees benodigd vaak wat extra aandacht en finesse. Het is daarom aan te raden een spanhulp of wat peeswax erbij te nemen. Het regelmatig behandelen van de pees zal ervoor zorgen dat deze veel langer mee zal gaan. Deze benodigdheden zijn natuurlijk ook beschikbaar in deze webwinkel of zitten soms bij een specifieke kruisboog set. Voor een passend advies is het aan te raden eerst contact met ons op te nemen of een ervaren schutter te raadplegen hierover.

In Nederland is het voor volwassen toegestaan een kruisboog te hebben of aan te schaffen. Er mag echter alleen mee geschoten worden op eigen terrein, mits dit geen potentieel gevaar kan vormen voor de omgeving. Ook is het niet toegestaan een schietklare kruisboog over straat te vervoeren. Het moet dus goed zijn opgeborgen en niet gespannen zijn. De bijbehorende pijlen mogen ook ook niet geslepen zijn, dit is om potentieel letsel te minimaliseren voor anderen en jezelf. Het is belangrijk dat je hieraan houdt, je wilt natuurlijk niet je prachtige nieuwe kruisboog om deze redenen verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>