Kruisboog schieten is een individuele activiteit die je op een binnen- of op een buitenbaan kunt beoefenen. Afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden is het mogelijk om in groepsverband afstanden van 10 of 20 meter te schieten. Het doel is meestal een schietkaart (ook wel blazoen genoemd) waarop ringen staan afgebeeld. Het raken van de middelste stip is uiteraard de uitdaging, maar ook de andere ringen tellen mee in de score. Een kruisboog wordt over het algemeen niet gehuurd, maar meteen op maat en trekkracht van de gebruiker aangeschaft. Dumpstorehengelo.nl heeft diverse modellen en maten kruisbogen in het assortiment.

Kruisboogschieten is een sport die geschikt is voor jong en oud. Lichaamsbeheersing en concentratie zijn heel belangrijk en daarom is het verstandig om voor het beoefenen van deze sport lid te worden van een vereniging. Tijdens de lessen en wedstrijden wordt er veel aandacht besteed aan houding, ademhaling en concentratie. Het hele lichaam moet immers in balans zijn om zo goed mogelijk te presteren. Zowel de kruisboog als de handboog vallen onder de wapenwet en moeten daarom altijd aan alle veiligheidseisen voldoen. Vervoer dient plaats te vinden in een speciale koffer of tas. De pijlen bewaar je in een speciale pijlenkoker. In het assortiment van Dumpstorehengelo.nl vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van kruisboogschieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>